Kai kurie akcininkų sutarčių reglamentavimo lyginamieji aspektai: Belgijos Karalystė ir Jungtinė Karalystė - Miliauskas, Paulius (Teisė, 2012)
Belgijos Karalystėje akcininkų sutartys yra viena iš populiariausių teisinių sutartinių priemonių, padedanti akcininkams sureguliuoti tarpusavio santykius valdant bendrovę, o Jungtinėje Karalystėje ne taip plačiai naudojamos akcininkų sutartys net nėra tiesiogiai reglamentuojamos. Šiame straipsnyje autorius analizuoja balsavimo sutarčių ir vertybinių popierių skolinimo sutarčių, kaip akcininkų sutarčių rūšių, teisinius aspektus pagal Belgijos Karalystės ir Jungtinės Karalystės teisę.