Problem of the incompatibility between the law and psychology and the use of psychological knowledge in the law - Justickis, Viktoras; Danišauskas, Gintautas (Teisė, 2012)
Straipsnyje nagrinėjamos priežastys, kurios trukdo plačiau panaudoti teisėje psichologijos žinias. Apibendrinami dabartiniai teisės priešinimosi plačiau taikyti psichologijos žinias aiškinimai. Parodoma, kad bendras visų šių aiškinimų pagrindas yra teisės ir psichologijos žinių nesuderinamumas, kylantis iš esminių šių dviejų mokslų skirtybių. Atliekama kritinė teisės ir psichologijos nesuderinamumo idėjos analizė. Siūlomas alternatyvus minėto fenomeno aiškinimas. Tuo pagrindu nagrinėjami teisės priešinimosi psichologijos žinioms įveikos būdai ir platesnio psichologijos taikymo teisėje perspektyvos.