Bausmių sistema 1997 m. Lenkijos baudžiamajame kodekse ir 2007 m. balandžio 24 d. Baudžiamojo kodekso pakeitimų ir papildymų įstatymo projekte - Indecki, Krzysztof (Teisė, 2008)
Straipsnyje nagrinėjamos pagrindinės Lenkijos baudžiamosios teisės tendencijos, susijusios su bausmių sistema galiojančiame Lenkijos baudžiamajame kodekse ir numatytame šio kodekso pakeitimų įstatymo projekte. Straipsnyje analizuojama bauda, laisvės apribojimas, laisvės atėmimas, bausmės skyrimo pakeitimai, įstatymo nustatytos viršutinės bausmės ribos švelninimas arba žymus griežtinimas bei pagrindinės aptariamų Lenkijos baudžiamojo kodekso pakeitimų priėmimo pasekmės.The article analyses the main tendencies in Poland according to the system of penalties basis on the provisions of Polish Penal Code and amendments to them. The article focuses on the review of the penalties like: fine, restriction of liberty, deprivation on liberty, modifications of adjudicated penalty, mitigation or extraordinary enhancement of the statutory maximum penalty and the main consequences in the case of the introducing these amendments to the Penal Code.