Europos Teisingumo Teisme: kas gali ginčyti Bendrijos aktus - Gobytė, Agnė (Teisė, 2008)
Šio straipsnio tikslas – nustatyti, kurie subjektai gali ginčyti Europos Bendrijos priimtus teisės aktus ir siekti juos panaikinti. Straipsnyje analizuojama subjektų, galinčių teikti ieškinius dėl panaikinimo, rūšys ir samprata, taip pat atskleidžiamas skirtingų jiems suteiktų galimybių ir reikalavimų pagrįstumas.The article aims to identify the parties that are entitled to challenge the legal acts of the European Community and seek their annulment. The article analyzes the types and concepts of applicants having locus standi in actions for annulment; it considers the justification of different possibilities granted and requirements applicable to such applicants.