Kriminalinės viktimizacijos tyrimų aktualijos - Michailovič, Ilona (Teisė, 2009)
Straipsnyje nagrinėjami aktualūs kriminalinės viktimizacijos tyrimų klausimai studentų viktimizacijos patirties pavyzdžiu. Aprašomi tyrimo, atlikto autorės ir Vilniaus universiteto Teisės ir Filosofijos fakultetų studentų autorės dėstomo viktimologijos kurso metu, rezultatai, lyginant juos su kitų viktimologinių tyrimų duomenimis. Daromos viktimologinių tyrimų ir jų perspektyvos Lietuvoje išvados.The paper deals with the urgent issues in the field of criminal victimization survey. A description is given of the results of research conducted by the author which were obtained during the victimology course she is teaching to the students of the Faculty of Law and Faculty of Philosophy at Vilnius University.