Piktnaudžiavimas jurisdikcija: quo vadis Europos Sąjunga? - Brazdeikis, Aurimas (Teisė, 2009)
Straipsnyje autorius analizuoja galimybes piktnaudžiauti jurisdikcijos taisyklių, įtvirtintų Tarybos reglamente (EB) Nr. 44/2001, sistema bei su tuo susijusią Europos Bendrijų Teisingumo Teismo praktiką. Autorius mano, kad Europos Bendrijų Teisingumo Teismo praktika kai kuriose paskutinėse šio teismo išnagrinėtose bylose sudaro prielaidas piktnaudžiavimui Europos teisminėje erdvėje plisti, todėl argumentuotai siūlo sprendžiant jurisdikcijos klausimus taikyti bendrąjį draudimo piktnaudžiauti teisėmis principą.In this article the author analyzes the opportunities of abusing jurisdiction rules set forth in the Council Regulation No 44/2001 and related practice of the European Court of Justice. The author considers that recent practice of the ECJ gives a positive background for the abuse in the European Judicial Area to spread, therefore suggests to apply general principle prohibiting abuse of rights when dealing with the jurisdiction issues.