Administracinio baudimo santykiai: teisingumo ir protingumo kriterijų poveikis - Andruškevičius, Arvydas (Teisė, 2010)
Straipsnyje nagrinėjamas teisingumo ir protingumo principų reglamentavimas ir taikymas esant administracinio baudimo santykiams. Šie bendrieji teisės principai įtvirtinti Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekse ir kai kuriuose specialiuose įstatymuose, tačiau juose minėti principai skirti tik teismui, nagrinėjančiam ginčą dėl paskirtos ekonominės sankcijos (baudos). Kartais tai kelia sunkumų ir neleidžia viešojo administravimo subjektams vykdyti baudimo funkciją adekvačiai padarytam teisės pažeidimui. Todėl siūloma tobulinti šių santykių teisinį reguliavimą.The article deals with legal regulation and application of the principles of justice and rationality in the ralations of admnistrative punishment. These general principles of law are established in the Code on Administrative Offences of theRrepublic of Lithuania and certain special laws, buti n the latter these principles are designeded solely for the court, hearing a dispute concerning the imposition of economic sanctions (fines). In practice, this often creates problems and does not allow entities of public administration to carry out the function of administrative punishment adequately considering the offence carried out. Therefore the proposals for the improvement of legal regulation are being made.