Kaltės įrodinėjimas baudžiamajame procese: problemos ir paradoksai - Jovaišas, Karolis (Teisė, 2012)
Straipsnyje analizuojama aktuali problema – kaip užtikrinti kuo veiksmingesnį nusikaltimų atskleidimą ir, nepažeidžiant asmenų, padariusių nusikalstamas veikas, procesinių teisių, inkriminuoti jiems šias veikas ir įrodyti jų kaltę. Pabrėžiamas nuolatinis šios problemos pobūdis ir lyginamojo tyrimo metodu atskleidžiami ne tik esminiai inkvizicinio ir rungimosi proceso skirtumai, bet ir visiškai dėsninga jų sąsaja.The article analyses a very actual problem – how to reveal committed crimes, prove the guilt of the culprit effectively and with the respect to human rights. The article shows that this problem is permanent. Comparative method helps to show not only the differences between inquisitional and the adversarial process, but their connections also.