Teismingumo nustatymas užsienio elementą turinčiose bylose dėl neleistinos informacijos skelbimo internete - Stankevič, Andžej (Teisė, 2008)
Straipsnyje nagrinėjama teismingumo nustatymo problema neleistino informacijos skelbimo internete bylose. Lyginami doktrinoje siūlomi problemos sprendimo būdai, sugretinama teismų praktika, konstatuojami JAV ir ES koncepcijų skirtumai, atskleidžiami teismingumo nustatymo iššūkiai, apmąstomos universalaus sprendimo paieškos perspektyvos. Darbe įrodinėjamas tradicinių teismingumo nustatymo principų gyvybingumas, siūlomas turintis palengvinti jų taikymą kaltininko elgesio ir poveikio lokalizacijos metodas. A problem of jurisdiction in cases of unallowable information publication in the Internet is handled in the article. The solutions of problem which suggested in the doctrine are compared; the practice of the courts is collated; the differences of US and ES concepts are stated; the challenges of jurisdiction assuming are discovered; the search perspectives of universal solution are discussed. The vitality of traditional jurisdiction principles is established in the paper. The localisation method of causer activities and acts effects is proposed.