Neįprastai mažos pasiūlytos kainos koncepcijos taikymo ypatumai pagal Europos Sąjungos ir Lietuvos viešųjų pirkimų teisę - Soloveičikas, Deividas (Teisė, 2008)
Viešųjų pirkimų teisės taikymo praktika Lietuvoje vis dar formuojasi, nors šios srities teisinis reguliavimas nacionaliniu lygiu egzistuoja daugiau nei dešimtmetį. Pavieniai viešųjų pirkimų teisės institutai, įskaitant ir neįprastai mažos pasiūlytos kainos koncepciją, yra nauji ir praktinis jų įgyvendinimas yra susijęs su daugeliu klausimų, į kuriuos atsakymų stinga tiek teisės doktrinoje, tiek teismų praktikoje. Todėl ši publikacija yra aktuali. Be to, jos aktualumą lemia ir teoriniu lygiu netirta tema – neįprastai maža pasiūlyta kaina atliekant viešąjį pirkimą. Šis straipsnis skiriamas nurodytos temos analizei, jos tyrimui ES viešųjų pirkimų ir nacionalinės teisės požiūriu ir pateikti su tuo susijusias praktines išvadas. The legal practice of public procurement law is still at the stage of evolution albeit the regulation of this field exists for more than ten years. The separate concepts, including the one of abnormally low offer, are quite new and their practical implementation is related to many unsolved questions. The answers though are absent in both legal theory and case-law. Therefore, this article is relevant if evaluated in the light of existing public procurement legal experience in Lithuania. Thus, this publication analyses the concept of abnormally low offer in public purchase as well as it encapsulates this topic from the perspectives of EC and Lithuanian public procurement law.