Baudžiamosios atsakomybės už seksualinį priekabiavimą reglamentavimo Lietuvoje problemos - Veršekys, Paulius (Teisė, 2008)
Straipsnyje analizuojamos seksualinio priekabiavimo, kaip baudžiamojo nusižengimo, taikymo Lietuvoje problemos ir pagrindiniai veiksniai, lemiantys prastą normos funkcionavimą. Daugiausia dėmesio kreipiama formaliajai seksualinio priekabiavimo, kaip baudžiamojo nusižengimo, sudėties probleminių požymių analizei, taip pat išskiriami esminiai kriminalizavimo kriterijai, kurių seksualinio priekabiavimo norma visiškai arba iš dalies neatitinka. The article analyses the practice of the criminal rule of sexual harassment in the Republic of Lithuania, and the reasons that determines poor use of it. The article focuses on the formal analysis of the most problematical features of the criminal rule of sexual harassment. Moreover there are emphasized some criminalization criterions, which the rule of sexual harassment does not pass.