Finansinės pagalbos liberalizavimo ribos - Rimas, Juozas (Teisė, 2008)
Suvokti finansinės pagalbos sampratą, kuri nebuvo analizuota Lietuvos teisės literatūroje, svarbu siekiant tinkamai reguliuoti Lietuvos privataus kapitalo sandorių rinką. Šio straipsnio tikslas – panagrinėti finansinės pagalbos sampratą, specialaus reguliavimo pagrindimą, finansinės pagalbos teisės pažeidimų padarinius ir apibendrinti visiško finansinės pagalbos reguliavimo panaikinimo argumentus. Understanding financial assistance, which has not been analysed in Lithuanian legal literature, is material for the proper regulation of the Lithuanian market of private equity transactions. The aim of this article is to analyse the concept of financial assistance, rationale for the special regime, consequences of violation of financial assistance law, as well as to summarise the arguments presented in favour of full abolition of regulation of financial assistance.