Šalių sutaikymas kaip civilinio proceso tikslas ir jo galimybės Lietuvoje - Vėbraitė, Vigita (Teisė, 2008)
Straipsnyje analizuojamas šalių sutaikymo tikslas civiliniame procese, šalių sutaikymo pranašumai, palyginti su teismo sprendimu byloje. Bandoma atsakyti į klausimą – civiliniame procese svarbiau yra susitaikyti ar vis dėlto nustatyti tiesą ir būtina priimti teismo sprendimą. This article analyses the conciliation of the parties as the purpose of civil procedure, also the advantages of the conciliation in compare with the judgement in the civil case. The author also tries to answer the question if the conciliation is more important than the determination of the truth and the necessity to deliver the judgement in civil procedure.