Statybos rangos sutartys: kvalifikavimo problemos - Mitkus, Sigitas; Cibulskienė, Renata (Teisė, 2009)
Straipsnyje nagrinėjamos aktualios statybos rangos sutarčių kvalifikavimo problemos, analizuojamos statybos rangos sutarčių atskyrimo nuo kitų rangos sutarčių ir būsimo gyvenamojo namo ar buto pirkimo–pardavimo sutarčių problemos, tiriamas statybos rangos ir pirkimo–pardavimo sutarčių bei vartojimo rangos ryšys. Straipsnio tikslas – iškelti problemas, susijusias su statybos rangos sutarčių kvalifikavimu, ir pasiūlyti jų sprendimo būdų. The article deals with topic problems of qualification of construction contracts, analyses the issues of differentiation between a construction contract and a contract on sale of the future residential house or apartment, as well as the relations between construction contracts, sales contracts and contracts on consumer independent work. The aims of the article – to raise problems related with qualification of construction contract and suggest the ways of solving of them.