Atliekų sampratos teisės doktrinoje: ar nepakeičiamas esamas atliekų tvarkymo teisinis reguliavimas? - Vasiliauskas, Martynas (Teisė, 2010)
Straipsnyje supažindinama su teisės doktrinoje egzistuojančia atliekų sampratos įvairove. Teisės mokslininkai yra išsakę įvairių nuomonių, kaip reikėtų suvokti atliekas. Straipsnyje pateikiamas šių įvairių nuomonių apibendrinimas ir išskiriamos šios atliekų sampratos: atliekų vertės, atliekų kriterijų, atliekų kaip veiksmų, atliekų kaip pavojingų medžiagų, atliekų neigimo. This article discusses the existing waste concepts. Scientists have expressed a lot of opinions on the concept of waste. This article summarises these opinions and enumerates five waste concepts: waste value concept, waste criteria concept, waste action concept, concept of waste as dangerous substances and zero waste concept.