Reikalavimas atlyginti nuostolius dėl piktnaudžiavimo civiliniu procesu - Brazdeikis, Aurimas (Teisė, 2010)
Šiame straipsnyje autorius analizuoja reikalavimą atlyginti nuostolius, patirtus dėl piktnaudžiavimo civiliniu procesu (Civilinio proceso kodekso 95 str. 1 d.), bei argumentuoja, kad šis reikalavimas visų pirma yra materialinės teisinės prigimties ir pobūdžio. Atsižvelgdamas į šią išvadą, autorius aptaria su šio reikalavimo nagrinėjimu teisme susijusius procesinius aspektus. In this article the author analyses a claim for reimbursement of damages inflicted by the abuse of civil procedure (Article 95, paragraph 1 of Civil Procedure Code) and argues that this claim is first of all of substantive (material) legal nature and character. Based on this inference, the author considers procedural aspects of dealing with it.