Blanketinės dispozicijos Lietuvos Respublikos baudžiamajame kodekse - Švedas, Pranas (Teisė, 2010)
Straipsnyje nagrinėjama blanketinės dispozicijos sąvoka ir jos vartojimo teisinėje kalboje ypatumai. Siūlomas baudžiamajame įstatyme esančių straipsnių su blanketinėmis dispozicijomis skirstymas į tam tikras rūšis pagal atitinkamus požymius. Taip pat straipsnyje pateikiami argumentai už ir prieš blanketinių dispozicijų naudojimą baudžiamajame įstatyme. The article discusses relevant aspects regarding definition of blanket dispositions of articles in the Criminal Code of the Republic of Lithuania. The article proposes categorization of blanket dispositions according to respective features thereof. In addition the article discusses pros and cons of usage of blanket dispositions in the Criminal Code of the Republic of Lithuania. nbsp;