Veikos kriminalizavimo kriterijai: teorija ir praktika - Švedas, Gintaras (Teisė, 2012)
Straipsnyje analizuojama veikos kriminalizavimo samprata ir rūšys, moksliniai kriminalizavimo kriterijai (veikos pavojingumas, jos paplitimas, ultima ratio principas ir pan.), taip pat reikalavimai baudžiamajam įstatymui, kuriuo kriminalizuojama veika. The article deals with the definition and kinds of criminalization, scientific criteria of criminalization (dangeressness of the act, spread of the act, principle of ultima ratio, etc.), requirements for the criminal law, which criminalize the act.