Folkloras ir politika: prigimtinės sąsajos ir įsišaknijusios stigmos - Būgienė, Lina (Tautosakos darbai, 2021)
Straipsnyje, pasitelkiant daugiausia užsienio tyrėjų darbus, imamasi Lietuvoje dar mažai nagrinėtos folkloro ir politikos santykių temos. Apžvelgiamas folkloro sampratos atsiradimas nacionalinių judėjimų kontekste, paliečiami folkloro ir autoritarinių režimų santykiai, kai kurie folkloro funkcionavimo šiandienos politiniame diskurse momentai. Ieškoma atsakymo į klausimą, kodėl politinė folkloro ir jo tyrimų prigimtis vis dar neretai yra ignoruojama ar stigmatizuojama.
Keywords: folkloras; politika; ideologija; nacionalizmas; autoritarizmas