Liaudies pedagogikos atspindžiai lietuvių patarlėse, priežodžiuose ir situaciniuose posakiuose - Kašėtienė, Rasa (Tautosakos darbai, 2016)
Straipsnyje aptariamas tradicinis vaikų auklėjimas Lietuvos kaime pasitelkiant patarles, priežodžius ir situacinius posakius. Akcentuojamas religinis, dorinis, darbinis, estetinis jaunosios kartos ugdymas, pateikiama daug smulkiosios tautosakos pavyzdžių, atspindinčių liaudies pedagogiką.