Jaunų lietuvių kilmės argentiniečių motyvacija mokytis lietuvių kalbos - Kalnaitytė, Lina; Vilkienė, Loreta (Taikomoji kalbotyra, 2024)
Straipsnyje aprašomo tyrimo tikslas – atsakyti į klausimus, kokie veiksniai skatina jaunus lietuvių kilmės argentiniečius mokytis lietuvių kalbos, kokios tiriamosios grupės kalbinės nuostatos, nuomonė apie Lietuvą, kokia jų etninė tapatybė. Tyrime analizuotos 33 respondentų sociolingvistinės anketos ir motyvacijos klausimyno atliktys bei 5 kokybiniai pusiau struktūruoti interviu su jaunais lietuvių kilmės argentiniečiais. Kiekybinių duomenų analizė atlikta taikant aprašomosios ir išvadų statistikos metodus, o kokybiniams interviu pasitelktas teminės analizės metodas.
Keywords: svetimosios kalbos mokymosi motyvacija; kalbinės nuostatos; etninė tapatybė; lietuvių kilmės argentiniečiai; sociolingvistiniai veiksniai