Tradicinių aiškinamųjų žodynų antraštyno atnaujinimo būdas - Petrauskaitė, Rūta; Dadurkevičius, Virginijus (Taikomoji kalbotyra, 2021)
Straipsnyje pristatomas būdas, leidžiantis atnaujinti tradicinius suskaitmenintus žodynus, pasirėmus žodynuose pateiktų lemų palyginimu su dideliuose tekstynuose vartojama leksika. Tokiam lyginimui galimybę suteikia Hunspell platforma, kuri leidžia generuoti visas žodžio formas pagal lemą ir jai priskirtas darybos taisykles. Atlikus Dabartinės lietuvių kalbos žodyno 6-osios laidos leidimo skaitmeninės versijos lemų analizę ir palyginus ją su Jungtinio lietuvių kalbos tekstyno leksiniais duomenimis, buvo gauti du sąrašai: žodyne pristatytos, bet tekstyne neaptiktos leksikos, ir žodyne nepateiktos, bet tekstyne dažnai vartojamos leksikos. Pastarasis sąrašas pristatomas detaliai tam, kad išryškėtų, kokia leksika turėtų būti papildomi nauji žodyno leidimai.
Keywords: tekstynų lingvistika; jungtinis lietuvių kalbos tekstynas; tradicinė leksikografija; dažninis sąrašas; „Hunspell“ platforma; žodynų atnaujinimas