Kokia pragmatika šiuo metu dėstoma Rumunijoje taikomųjų užsienio kalbų studijų programose? - Şerbǎnicǎ, Florinela (Taikomoji kalbotyra, 2018)
Rumunijoje prancūzų kalba bakalauro studijų pakopoje dėstoma dviejose studijų programose: Kalbos ir literatūros bei Taikomosios užsienio kalbos (TUK). Pradėta įgyvendinti prieš daugiau nei dvidešimt metų, TUK studijų programa Rumunijoje tapo labai populiari ir šiandien siūloma beveik visuose universitetuose greta tradicinių literatūros studijų. Analizuodama kai kuriuos Rumunijos universitetų pamatinius dokumentus, tokius kaip studijų planai ir dėstomų dalykų aprašai, siekiu pristatyti savo universitete dėstomą pragmatikos kursą: aptariu atrinktą turinį, didaktinę medžiagą ir metodus, gerai iliustruojančius TUK studijų programos principus ir mūsų studentams suteikiančius profesinę kompetenciją, reikalingą dabartinėje darbo rinkoje.