Klasifikavimo klaidos vertinimas, pagri ̨stas semivariogramomis Gauso universalaus krigingo modeliui - Dučinskas, Kęstutis; Dreižienė, Lina (Lietuvos statistikos darbai, 2021)
Straipsnyje analizuojama erdvinių Gauso duomenų Bajeso klasifikavimo procedūra universalaus krigingo modeliui. Išvestos išreikštinės maksimalaus tikėtinumo regresijos parametrų įverčių išraiškos bei aktualioji (įvertinta) klasifikavimo paklaida, pagrįstos semivariogramomis.
Keywords: porinė Bajeso diskriminantinė funkcija; semivariograma; aktualioji klasifikavimo klaida