Kai kurių atsitiktinių sekų suderinamumo kriterijai - Kozachenko, Yuriy; Ianevych, Tetiana (Lietuvos statistikos darbai, 2013)
Kvadratinių Gauso atsitiktiniu dydžiu teorijos rezultatai pritaikyti atsitiktinių sekų (laiko eilučių) suderinamumo kriterijams sudaryti. Nagrinėjami du tokių kriterijų atvejai. Pirmasis kriterijus skirtas tikrinti hipotezei apie vienmatės necentruotos sekos vidurkį ir kovariacinę funkcijas; antrasis kriterijus skirtas tikrinti hipotezei apie daugiamates centruotos sekos kovariacinę funkcija. Modeliavimo rezultatai iliustruoja šių kriterijų elgesį kai kuriais atskirais atvejais.
Keywords: suderinamumo kriterijus; daugiamatė atsitiktinė seka; laiko eilutė; kvadratinis Gauso atsitiktinis dydis