Bendrojo vidaus produkto ir darbo jėgos rodiklių kitimo tendencijos Baltijos šalyse 2000 – 2011 metais - Ulnicāns, Einārs (Lietuvos statistikos darbai, 2012)
Straipsnyje skaičiuojamos ir analizuojamos bendrojo vidaus produkto, užimtumo, nedarbo, darbo našumo ir nedarbo sukeltų nuostolių kitimo tendencijos Baltijos šalyse 2000–2011 metais. Skaičiavimo rezultatai aiškinami aprašant šias tendencijas, akivaizdžias ir galimas jų priežastis. Aptariamas teorinis pagrindas ir pateikiamos pagrindinės darbo našumo skaičiavimo formulės, išvados apie bendras ekonomikos tendencijas, kurios visose trijose šalyse panašios. Bendrojo vidaus produkto, užimtumo ir darbo našumo rodikliai, iki 2007 metų augę, 2008–2010 metais dėl ekonominės krizės mažėjo, o 2011 metais vėl pradėjo didėti. Dinamiškas kitimas, įskaitant neigiamus pokyčius, dažniau stebimas Lietuvoje ir Estijoje.
Keywords: bendrasis vidaus produktas; užimti gyventojai; bedarbiai; darbo našumas; nedarbo sukelti nuostoliai; Baltijos šalys