Statistinių metodų taikymas vertinant Klaipėdos miesto butų kainas - Navickaitė, Roberta (Lietuvos statistikos darbai, 2014)
Straipsnyje nagrinėjamas netiesinės regresijos modelis, apibendrintasis tiesinis modelis ir apibendrintasis adityvus modelis (pusiau parametrinis regresijos modelis), sudarant nekilnojamojo turto vertinimo modelį. Šie modeliai pritaikyti Klaipėdos miesto butų pirkimo ir pardavimo sandorių duomenims. Tyrimo tikslas – sudaryti nekilnojamojo turto verčių regresijos modelius, taikant įvairius statistinius metodus, ir palyginti gautus modelius tarpusavyje. Šiame straipsnyje išnagrinėti praktiniai regresijos modelių sudarymo aspektai bei pateikiamos tyrimo išvados.
Keywords: apibendrintasis adityvus modelis; apibendrintasis tiesinis modelis; butai; netiesinės regresijos modelis; pusiau parametrinis regresijos modelis