Kai kurių persvėrimo metodų, skirtų atsižvelgti į neatsakymus, palyginimas - Rota, Bernardo Jo˜ao; Laitila, Thomas (Lietuvos statistikos darbai, 2015)
Straipsnyje parodoma, kad imties lygio ir populiacijos lygio papildoma informacija yra naudinga ir duoda apytiksliai vienodus rezultatus didelių imčių atveju. Literatūroje siūloma keletas funkcinių svorių formų. Šiame straipsnyje nagrinėjamos kalibruotojo įvertinio savybės, laikant, kad atsakymo į apklausą tikimybės funkcinė forma yra žinoma. Dėmesys nukreipiamas į skirtumus tarp populiacijos lygio ir imties lygio papildomos informacijos, parodant, kad pastaroji yra tinkamesnė atsakymo tikimybės modelio koeficientams vertinti. Siūloma dviejų žingsnių procedūra, kurioje naudojama imties informacija modelio koeficientams vertinti pirmame žingsnyje ir tyrimo kintamojo sumos kalibruotasis įvertinys antrajame žingsnyje.
Keywords: kalibravimas; papildomi kintamieji; atsakymo tikimybė; didžiausio tikėtinumo metodas