Trupmeninio Vasiceko modelio parametrų įvertinių asimptotinės savybės - Lohvinenko, Stanislav; Ralchenko, Kostiantyn; Zhuchenko, Olga (Lietuvos statistikos darbai, 2016)
Nagrinėjamas Vasiceko modelis, valdomas trupmeninio Brauno judesio BH su Hursto indeksuH ∈ (0,1), turintis pavidalą dXt = (α−βXt)dt +γdBHt. Nežinomam parametrui θ = (α,β) sudaromi trys įvertiniaiir įrodomas jų stiprus suderinamumas.
Keywords: trupmeninis Brauno judesys; trupmeninis Vasiceko modelis; parametrų vertinimas; stiprus suderinamumas; diskretizavimas