Statistikos mokslas yra tarptautinis, o tyrimų statistika – patraukli ir aktuali - Kulldorff, Gunnar (Lietuvos statistikos darbai, 2014)
Straipsnyje pateikiama trumpa tarptautinio statistikų bendradarbiavimo, statistikų sąjungų formavimosi istorija bei jų tarptautinė veikla pasaulyje ir Šiaurės šalyse. Pateiktas Baltijos ir Šiaurės šalių tyrimų statistikos lygis, buvęs iki 1992 m., kaip šių šalių statistikų bendradarbiavimo pagrindas, apžvelgta Baltijos–Šiaurės–Ukrainos tyrimų statistikos tinklo veikla.