Biržos kainų Gauso modelių parametrų vertinimas ir statistinių hipotezių tikrinimas - Marushkevych, Dmytro; Munchak, Yevheniia (Lietuvos statistikos darbai, 2016)
Sudaromi Ukrainos vertybinių popierių rinkos aktyvų kainų modeliai ir, tikrinant atitinkamas statistines hipotezes realiems duomenims, tiriamas jų tinkamumas. Įvairių vertybinių popierių kainų dinamikoje tiriamas šuolių buvimas ir vertinamas vertybinių popierių kainos logaritmo Hursto indeksas dviem skirtingais metodais.