ARMA modeliai mirtingumo prognozei - Šiškina, Natalja; Šiaulys, Jonas (Lietuvos statistikos darbai, 2016)
Pastaruoju metu yra skiriama daug dėmesio mirtingumo analizei ir prognozavimui, nes daugelyje šalių vis dažniau susiduriama su ilgaamžiškumo problema. Šiame darbe bus analizuojamos Baltijos šalių mirtingumo charakteristikos ir jų prognozės ARMA modelių pagalba. Tyrimas parodė, kad Lietuvos, Latvijos ir Estijos mirtingumo galios pasiskirstymai yra labai panašūs, t.y. skirtingų šalių vyrų ir moterų, vaikų ir suaugusiųjų mirtingumas turi vienodą struktūrą.