Demografinių grupių padėties pokyčiai Lietuvos darbo rinkoje ir metodinių skirtumų įtaka santykiniams nedarbo rodikliams - Pocius, Arūnas (Lietuvos statistikos darbai, 2016)
Šiame straipsnyje vertinamos Lietuvos gyventojų užimtumo, aktyvumo ir nedarbo raidos tendencijos pagal lytį ir amžių, teikiant prioritetą skirtingų demografinių gyventojų grupių padėties darbo rinkoje pokyčių stebėsenai. Remiantis pagrindiniais darbo rinkos rodikliais, publikacijoje vertinamos jaunimo, pagyvenusių asmenų, moterų bei vyrų integracijos į darbo rinką galimybės. Vertinant demografinių grupių padėties pokyčius darbo rinkoje, pritaikytos skirtingų nedarbo rodiklių skaičiavimų metodikos. Statistinių duomenų analizę publikacijoje papildo atskirų mokslinių tyrimų rezultatai.