p-mačio Rayleigho skirstinio parametro proporcingajame didumui ėmime Bayeso įvertinimas - Rao, Arun Kumar; Pandey, Himanshu; Singh, Kusum Lata (Lietuvos statistikos darbai, 2017)
Šiame straipsnyje išvedama p-mačio Rayleigho skirstinio tankio proporcingajame didumui ėmime formulė ir tiriamos jo savybės. Jo pritaikomumą išgyvenamumo analizėje nusako išlikimo ir rizikos funkcijos. Taip pat aptariamas Rayleigho skirstinio parametro proporcingajame didumui ėmime Bayeso įvertinimas. Bayeso įvertiniai gaunami pasitelkiant kvaziapriorinį skirstinį. Naudojama kvadratinė ir įspėjamoji nuostolių funkcija.