Mokytojų požiūris į elektronikos prietaisų naudojimą technologijų pamokose, ugdant specialiuosius ugdymosi poreikius turinčius mokinius - Vaitkevičienė, Asta; Širiakovienė, Asta (Special Education, 2019)
Vidutinį ir žymų ir labai žymų intelekto sutrikimą turinčių mokinių gebėjimai ugdomi veikloje. Viena iš tokių veiklų yra technologijų pamokos, kurių esminis bruožas – praktinis kryptingumas. Pagrindinio ugdymo bendrųjų programų pritaikymo rekomendacijose specialiųjų poreikių žemų ir labai žemų intelektinių gebėjimų mokinių ugdymui (2010) technologinis ugdymas yra numatytas ir sudarytas iš tokių dalių kaip mityba, tekstilė, konstrukcinės medžiagos ir elektronika. Buvo aktualu išsiaiškinti specialiųjų ugdymo įstaigų pedagogų požiūrį į elektronikos prietaisų naudojimą technologijų pamokose, nes požiūris ir pasitikėjimas yra mokytojo žinių konstrukto dalis. Straipsnio autorės laikosi požiūrio, jei mokytojas pats teisingai ir visapusiškai nesupranta technologijų, jis negali formuoti teisingo, visapusiško mokinių požiūrio.