Apie naujosios žiniasklaidos kuriamas iliuzijas - Balčytienė, Auksė (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2000)
Šiame straipsnyje atskleidžiamas naujosios žiniasklaidos kūrinių dvilypis pradas: nors daugelis autorių naujosios žiniasklaidos interaktyvumą pateikia kaip unikalią savybę, kuri suteikia galios tiek kūrėjui, tiek skaitytojui, tačiau dažnai pamiršta, kad išsilaisvinimas gali įvilioti į pažadų pinkles. Straipsnyje remiamasi išsamiais individo elgesio tyrimais, kurie rodo, kad tik pasiekęs reflektyviojo pažinimo būseną, skaitytojas geba įvertinti kognityvinius sunkumus, susijusius su interaktyviuoju darbu.
Keywords: naujoji žiniasklaida; interaktyvumas; postmodernizmas; patirtinis pažinimas; reflektyvusis pažinimas