Smurto prieš vaikus tematika dienraštyje “Lietuvos rytas” (2002 m.) - Dabkevičiūtė, Lina (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2003)
Analizuoti smurto prieš vaikus tematiką gana sunku, kadangi nėra patikimų, realią situaciją atspindinčių duomenų. Pateikiama tik viešumon iškilusių atvejų statistika, kuri tėra tik ledkalnio viršūnė. Dėl šios susidariusios situacijos vienintelis visuomenės žinių šaltinis – žiniasklaida. Joje pateikiamų straipsnių tematika, apimtis ir rašymo stilius kontroliuoja visuomenės mąstymą, formuodama viešąjį kriminologinį diskursą, kuris dažniausiai yra paremtas stereotipais, mitais ir nuomonėmis. Trumpai tariant, žiniasklaida pateikia iškreiptą realybės vaizdą. Straipsnio tikslas yra paanalizuoti, kokį smurto prieš vaikus paveikslą piešia žiniasklaida , o konkrečiai - dienraštis “Lietuvos rytas”.
Keywords: smurtas prieš vaikus; žiniasklaida; realybės vaizdavimas