Savižudybių aprašymo 1991–2004 m. Klaipėdos spaudoje ypatumai - Gedutienė, Reda; Maskoliūnaitė, Laura (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2005)
Šiame straipsnyje analizuojami savižudybių pateikimo 1991–2004 m. Klaipėdos spaudoje ypatumai. Straipsnių analizei taikyta 28 požymių vertinimo schema (žr.: Gailienė, Trofimova 1999). Atlikta kiekybinė ir kokybinė straipsnių apie savižudybes analizė parodė, kad dauguma straipsnių apie savižudybes pagrindiniuose Klaipėdos dienraščiuose neatitinka rekomenduojamų savižudybių pateikimo spaudoje reikalavimų. Pagrindiniai Klaipėdos dienraščiai skiria mažai dėmesio savižudybių prevencijai ir pagalbai bei pateikia nedaug pranešimų apie statistinius ir mokslinių tyrimų duomenis.
Keywords: savižudybės aprašymas; žiniasklaida; spauda