Teleologija ir utopija Alasdairo MacIntyre'o etikoje ir politikoje - Bielskis, Andrius (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2008)
Straipsnyje nagrinėjama Alasdairo MacIntyre’o politinė filosofija, pabrėžiant jos glaudų ryšį su MacIntyre’o filosofine modernybės ir Švietimo projekto kritika. MacIntyre’o politinė mintis anglų-amerikiečių akademinėje terpėje dažnai redukuojama į moderniosios nacionalistinës valstybės kritikos kritiką. Ši redukcionistinė interpretacija – kritikuojama. Teigiama, kad MacIntyre’o modernios liberalios demokratijos kritikos nesuprastume neatsižvelgdami į MacIntyre’o teleologijos ir utopijos sampratas.
Keywords: liberali demokratija; legitimacija; teleologija; utopija; metafizinė biologija; Apšvieta; Aristotelis