Europos viešosios erdvės idealai ir Europos Sąjungos žurnalistika - Mörä, Tuomo (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2015)
Europos politikos ir valdymo globalėjimas kvestionuoja ryšius tarp politinio veiksmo, piliečių ir žurnalistikos. Šie iššūkiai nagrinėjami lyginant normatyvinius viešosios erdvės idealus ir šiuolaikinės žurnalistikos Europos Sąjungoje praktiką. Teigiama, kad viešosios erdvės idealų, ES vykdomosios valdžios ir žiniasklaidos logikos santykiai – prieštaringi.
Keywords: korespondentai; ES žurnalistika; Europos viešoji erdvė; Europos Sąjunga; žurnalistika