Senstantis kūnas Lietuvos viešajame diskurse - Rapolienė, Gražina; Juozulynas, Algirdas (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2009)
Kūno senėjimas gerontologijoje tradiciškai buvo siejamas su biologiniu nykimu. Šio straipsnio tikslas – aptarti tyrimo apie senstančio kūno reprezentavimą žiniasklaidoje rezultatus. Pasirinktas metodas – turinio analizė. Tyrimo duomenys – 2007 m. internetiniame portale „Delfi” (lietuviškoje versijoje) paskelbti straipsniai, kuriuose paminėta kūno senėjimo tema. Tekstų analizė patvirtina teorines įžvalgas: kūno senėjimas siejamas su nykimu, destrukcija, rizika sveikatai ir ligomis.
Keywords: kūnas; senėjimas; žiniasklaida; disciplinarinė galia; reflektyvusis asmens projektas