Kodėl klystantis žmogus pranašesnis už techniką? Futbolo technofobų argumentai - Gedutis, Aldis (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2009)
Straipsnyje nagrinėjami futbolo technofobų argumentai prieš naujų technologijų taikymą rungtynių metu. Technofobija – tai naujų technologijų baimė, nepasitikėjimas jomis ir jų demonizavimas. Technofobų argumentai rekonstruojami (jei įmanoma) siekiant suteikti jiems racionalų, neprieštaringą ir išbaigtą pavidalą. Todėl šie argumentai susiejami su technologijos poveikį visuomenei analizuojančių teoretikų idėjomis. Šis siejimas, viena vertus, įgalina išryškinti futbolo technofobų poziciją, ir, kita vertus, parodyti kai kurių teorinių pozicijų neišbaigtumą.
Keywords: futbolas; technologija; technofobija