Multikultūralizmas ir pripažinimo politika: Jacques Derrida ir James Tully - Bielskis, Andrius (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2009)
Straipsnyje analizuojamos Jacques Derrida ir Jameso Tully multikultūralizmo ir pripažinimo politikos teorinės sampratos. Aptariamos Derrida dekonstrukcijos panaudojimo galimybės apmąstant teisės ir prievartos prigimtį, o sykiu, kaip dekonstrukcijos atveriama aporia leidžia naujai suprasti pripažinimo politiką. Jameso Tully vitgenšteiniška moderniojo konstiucionalizmo kritikos samprata analizuojama Derrida teisės dekonstrukcijos kontekste, parodant, kad abu socialiniai teoretikai multikultūralizmą ir pripažinimo politiką supranta kaip atvirą, į ateitį orientuotą procesą.
Keywords: multikultūralizmas; pripažinimo politika; Derrida; Tully; dekonstrukcija; teisė