Pilietinių veiklų rizikos ir motyvacija dalyvauti pilietinėse veiklose šiandieninėje Lietuvos visuomenėje - Žiliukaitė, Rūta (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2010)
Šio straipsnio tikslas – mėginti atsakyti į du klausimus. Pirma, kodėl Lietuvos gyventojai asmeniškai nukentėję dėl pilietinio iniciatyvumo arba manantys, kad Lietuvos visuomenėje yra labai tikėtina ar tikėtina žmogui, aktyviai dalyvaujančiam pilietinėse veiklose, patirti įvairią asmeninę žalą, vis tiek dalyvauja šiose veiklose? Antra, kaip daugelio Lietuvos gyventojų įžvelgiamos grėsmės nukentėti dėl pilietinės veiklos gali riboti žmonių įsitraukimą ir dalyvavimą pilietinėse veiklose?
Keywords: pilietinio dalyvavimo motyvacija; rizikos; racionalaus pasirinkimo teorija