Profesinės veiklos tyrimo transformacija - Poviliūnas, Arūnas (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2010)
Straipsnio tikslas – aprašyti, kaip ir kodėl keitėsi Lietuvos nacionalinėje kvalifikacijų sistemoje numatyta profesinės veiklos tyrimo metodologija. Teigiama, kad Lietuvos nacionalinė kvalifikacijos sistema inter alia remiasi struktūralistinėmis prielaidomis, kurios straipsnyje revizuojamos, remiantis konkrečia profesinės veiklos tyrimų patirtimi. Straipsnyje formuluojami argumentai, kodėl profesinės veiklos lauko tyrimuose pravartu vadovautis P. Bourdieu sociologijos teorija ir lauko, habitus bei kapitalų sąvokomis.
Keywords: nacionalinė kvalifikacijų sistema; profesinės veiklos tyrimas; P. Bourdieu lauko teorija