„Pasidaryk pats“ kultūros reprezentacijos neformaliose jaunimo grupėse (pankų subkultūros atvejis) - Šatūnienė, Reda (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2011)
Straipsnio objektas – „pasidaryk pats“ kultūros raiška pankų subkultūroje. Straipsnio uždaviniai: išanalizuoti, kaip subkultūroje suvokiama „pasidaryk pats“ kultūra, kokios yra jos kūrimo ir palaikymo prielaidos, kaip antikonformistinės nuostatos įtakoja jaunimo identitetą. Tyrimo rezultatai atskleidė, kad antikonformistinė subkultūros filosofija, akcentuojanti asmens savarankiškumą ir kritinį mąstymą, suteikia idėjinį pagrindą kultivuojamai „pasidaryk pats“ kultūrai, o dalyvavimas subkultūros veiklose suvirtina asmens identitetą.
Keywords: „pasidaryk pats“; jaunimas; subkultūra; idėjos ir filosofija