Šiandiena kaip transinformatiškumas - Augistinaitis, Arūnas (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 1999)
Šis straipsnis toliau tyrinėja hipotezę apie pomodernaus žinojimo prigimtį. Šiuo atveju svarbu suprasti, kaip atsiranda pats dinamiškas diskursas, susijęs su mokslo informacijos problematikos sandaros kaita. Toji sąsaja nuolat legitimuoja patį žinojimą ir yra suvokiama kaip informacinė filosofija, kuri suponuoja informacijos teoriją. Tai - jungtis, kuri sutapatina epistemologinį ir filosofinį diskursus, sujungia mokslinį ir filosofinį žinojimą, įteisina pomoderniojo žinojimo informacinį visuotinumą. Tad informacijos teorijos klausimas tampa žinojimo informacinės teorijos ir apskritai informacinio filosofavimo klausimu. Čia reikėtų daryti prielaidą, kad pačią informacijos teoriją galima plėtoti tik remiantis žinojimo visuma. Metodologiniu požiūriu visa tai susiję su pomoderniojo filosofavimo metateorine grinda.
Keywords: informacija; pomodernus žinojimas; informacijos teorija