Pasitikėjimo problema. Pergalės ir atsitraukimai - Kavolis, Vytautas (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 1997)
Šios paskaitos Santaros-Šviesos konferencijoje Vilniuje - Anykščiuose 1996 m. birželio 20 - 23 d. paties autoriaus sutrumpintas variantas paskelbtas Kultūros barų (1996/8-9) žurnale.