Apie VTT pritaikymą informacinių sistemų tyrimui: kažkas panašaus į sokratišką dialogą - Latour, Bruno (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2020)
Tai Bruno Latouro straipsnio, kuris parašytas kaip dialogas, „On Using ANT for Studying Information Systems: A (Somewhat) Socratic Dialogue“ vertimas. Profesoriaus ir doktoranto dialogo metu atskleidžiamas veikėjo-tinklo-teorijos turinys, išdėstomas B. Latouro požiūris į refeksyvumą, struktūralistinį aiškinimą ir socialinių mokslų paskirtį. Pirmą kartą šį dialogą B. Latouras paskelbė 2004 m. C. Avgerou, C. Ciborra, F. F. Land sudarytoje knygoje The Social Study of Information and Communication Technology. Innovation, Actors, and Contexts(Oxford University Press).