„Profesionalaus“ pilietinio dalyvavimo įtaka demokratijos deficitui - Bielskienė, Jolanta (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2017)
Straipsnyje siekiama aptarti, kaip kinta politinis dalyvavimas, kai jo šerdis yra ne sušaukimo galią turintis politinis solidarumas, o dėl neoliberalios viešosios politikos įtakos atsiradusi „čekio išrašymo“ politinė kultūra. Joje „profesionalūs“ samdomi pilietiniai aktyvistai perima grass roots aktyvistų praktikas. Politinis solidarumas, kaip vienas iš trijų pamatinių demokratijos elementų (kartu su laisve ir lygybe), per daugiau kaip trisdešimt neoliberalizmo vyravimo metų buvo palaipsniui pakeistas vadybinėmis technikomis grįstu pilietiniu dalyvavimu, padidinusiu demokratijos deficitą.